ІНГРЕДІЄНТИ:
- півсклянки води,
- півсклянки рослинної олії (соняшникової або оливкової),
- 2 склянки борошна,
- щіпка солі.
ЯК ГОТУВАТИ
-
У половину склянки води влити півсклянки олії, перемішати і перелити у глибоку миску.
-
Поступово всипати борошно, додати сіль і замісити м’яке тісто.
-
Тісто накрити чистим рушником і залишити на півгодини.
-
Тісто розкотити у корж, змастити олією і скласти конвертиком.
-
Конвертик знову розкотити, змастити олією.
-
Тісто знову скласти конвертиком, так повторити 3-4 рази. В результаті має вийти листкове тісто.
Другий варіант:
-
Скласти корж навпіл і верх змастити олією.
-
Скрутити тісто у дуже щільний рулет, помістити у пакет або харчову плівку.
-
Розмістити рулет у морозильну камеру на 20 хвилин.
-
Розкачувати тісто потрібно як і звичайне листкове – у напрямку в один бік.