П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСкарбничка корисних порад: чому на таблетках не завжди є розділова смужка, як...

Скарбничка корисних порад: чому на таблетках не завжди є розділова смужка, як правильно присідати та інше

Этот материал также доступен на русском языке
У нашій Скарбничці корисних порад ви знайдете багато цікавого та потрібного про здоров'я та кухню, про домашні секрети та премудрості кулінарії. Сьогодні ми пропонуємо вам "здорові" поради.

Не всі таблетки можна розламувати

Майте на увазі, що не всі таблетки можна розламувати, щоб поділити на кілька доз. Деякі таблетки покриті оболонкою, пошкодивши яку можна вплинути на властивості ліків. Насторожити має відсутність розділової смужки – найчастіше таку таблетку ділити не можна.

Завжди читайте склад продуктів

Завжди читайте склад продуктів. На упаковках продуктів часто пишуть – «Без ГМО» та «Натуральний». Але це не означає, що вони містять лише корисні компоненти. Важливо читати весь склад продукту. Якщо ви бачите багато незнайомих і назв, що найважче читаються, краще не купувати такий продукт.

Повні присідання змінить на неглибокі

Памʼятайте, що у похилому віці з гімнастики слід виключити повні присідання. Вони надають додаткове навантаження на колінний суглоб та нижню частину спини. Можна робити неглибокі напівприсідання, згинаючи колінний суглоб трохи більше, ніж на 45 градусів.

Якщо вас покусали бджоли або інші комахи

Якщо вас покусали бджоли, оси, оводи або інші комахи і виникли проблеми з диханням, набряк губ, обличчя, повік або горла, запаморочення, непритомність, слабкий і прискорений пульс, висипання, нудота, блювання або діарея, негайно зверніться по допомогу до лікаря.

Скоротить споживання цукру та солі

Майте на увазі, людям похилого віку рекомендується скоротити споживання цукру та солі, а також включити до раціону не менше 500 грамів на добу свіжих овочів та фруктів, які треба вживати не менше ніж у п’ять прийомів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні