Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашній адвокатСкарбничка корисних порад: як законно не платити за електрику при виїзді, куди...

Скарбничка корисних порад: як законно не платити за електрику при виїзді, куди скаржитися на доставку пенсії та газет

Этот материал также доступен на русском языке
З будь-якої на перший погляд безвихідної чи заплутаної ситуації завжди є простий вихід. У цьому вам допоможуть наші поради з "скарбнички".

Ви поїхали, а гроші за світло нараховують

Якщо ви виїхали в інший регіон або за кордон і вам продовжують нараховувати суми за електроенергію, вимкніть усі електроприлади і щомісяця передавайте ті самі останні зафіксовані показання лічильника.

Також можна звернутися до оператора та попросити тимчасово припинити електропостачання – потім його можна буде ввімкнути повторно.

Як бути, якщо пошту в селі закрили

Якщо у вашому місті, містечку, селі закрили пошту, скоротили листоношу, а пересувне відділення «Укрпошти» працює дуже погано (нерегулярно приїжджає, не розвозить пенсію, підписані газети не доставляє до поштової скриньки), – дзвоніть на «гарячу лінію» Кабміну . Телефон: 15-45 (дзвінки безкоштовні).

Аліменти треба платити навіть за позбавлення батьківських прав

Майте на увазі, що при позбавленні батьківських прав людина не звільняється від сплати аліментів. У разі її смерті, визнання безвісти зниклою або офіційно оголошеною померлою дитині призначається пенсія за втратою годувальника.

Обов’язкова умова – наявність у годувальника страхового стажу, який є необхідним для призначення йому пенсії за III групою інвалідності.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні