Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЛікарі застерігають любителів абрикосів і розповідають, кому не можна їсти сонячний плід

Лікарі застерігають любителів абрикосів і розповідають, кому не можна їсти сонячний плід

Этот материал также доступен на русском языке
Зараз саме розпал сезону абрикос. Цей фрукт багатий на вітаміни групи А, С, Е, Н, К, каротинами, флавоноїдами, фітостеролами та іншими корисностями.

Літо – чудова пора, щоб збагатити свій організм вітамінами та мінералами. Для цього потрібно їсти багато овочів та фруктів. Зараз саме розпал сезону абрикос.

Цей фрукт багатий на вітаміни групи А, С, Е, Н, К, каротинами, флавоноїдами, фітостеролами та іншими корисностями. Але, за словами медиків, не всім людям можна їсти абрикоси.

Кому краще утриматися від цієї насолоди?

Свіжі абрикоси можуть справді нашкодити тим людям, які мають проблеми із ШКТ. А саме страждають від виразки шлунка або дванадцятипалої кишки, гострого гастриту, панкреатиту (запалення підшлункової), а також мають проблеми із серцевими скороченнями.

Звичайно, повністю відмовляти собі в задоволенні не варто, але й з’їдати півкіло абрикосів теж не варто. Обмежтеся одним-двома фруктами на день.

Скільки на день можна з’їсти абрикосів?

Для жінок, які не мають перелічених вище захворювань, можна з’їдати не більше 300 грамів абрикосів на день, чоловікам – не більше 400 грамів.

Фрукти не можна їсти на голодний шлунок або під час основного прийому їжі. Найкраще з’їсти пару абрикосів між сніданком та обідом або між обідом та вечерею.

Користь абрикосів для чоловіків та жінок

Абрикоси дуже корисні жіночого організму, оскільки уповільнюють процеси старіння. Також вони допомагають виводити з організму зайву рідину, прискорюють метаболізм, що сприяє схуднення. Абрикоси корисні для нормального функціонування щитовидної залози та стабілізують стан під час клімаксу, збільшують шанси на зачаття та допомагають у роботі кишечника.

Завдяки абрикосам у чоловіків покращується робота репродуктивної системи – кров приливає куди треба.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні