П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляВчені впевнено стверджують: власники собак набагато щасливіші за інших людей

Вчені впевнено стверджують: власники собак набагато щасливіші за інших людей

Этот материал также доступен на русском языке
Не випадково собака відомий як найкращий друг людини. Згідно з дослідженнями, власники собак набагато щасливіші за інших людей.

Дослідження зосереджені на вплив собаки на життя людини, що виражається у кількох основних напрямках:

Собака впливає на рівень щастя

Згідно з опитуванням, майже 40% власників собак кажуть, що вони дуже щасливі. Для порівняння, у власників кішок цей відсоток падає нижче 20, а у тих, хто має і кішку, і собаку, він становить близько 28%. Власники собак також згодні з тим, що їм подобається проводити час зі своїм вихованцем і що його компанія допомагає їм позбутися стресу та проблем. Для них він є членом сім’ї.

Є й інші фактори, що підтверджують цю теорію

Приймемо, що рівень щастя може залежати не лише від життя із собакою. Проте дослідження підтвердило, що власники собак набагато більш відкриті, товариські та доброзичливі люди, мають багато друзів, люблять веселощі і часто гуляють із людьми. Так що їхня особистість, ймовірно, також впливає на їхній рівень щастя. Собака просто приємне доповнення.

Власники собак набагато активніші і товариські

Активна фізична активність підвищує почуття щастя та задоволення, наповнює енергією та позитивом. Дослідження показують, що власники собак проходять приблизно на 30 км на тиждень більше, ніж люди, які не мають собаки. Також власники собак проводять значну частину свого дня на вулиці, вони схильні зустрічатися і спілкуватися з іншими людьми, що включає їх у коло спілкування.

Власники собак частіше створюють сім’ї

Наприклад, власники собак частіше усиновлюють та заводять дітей, ніж власники кішок. Дослідження однозначно показують, що сім’ї з дітьми найчастіше вибирають собаку як домашнього вихованця. Життя із собакою створює в будинку багато нових позитивних вражень та емоцій.

Життя з собакою зменшує стрес і продовжує життя

Завдяки фізичній активності та активному соціальному життю власники собак рідше страждають на серцево-судинні захворювання. Власники також повідомляють, що у них склався дуже тісний та здоровий зв’язок зі своїм вихованцем, що допомагає зменшити стрес.

Зрештою, собака — чудова нагода завести нових друзів, випробувати щось нове, що корисно як для фізичного, так і для психічного здоров’я.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні