Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк готувати м'ясо, щоб не отруїтися у спеку

Як готувати м’ясо, щоб не отруїтися у спеку

Этот материал также доступен на русском языке
Спека сильно скорочує термін зберігання продуктів. Особливо це стосується м'ясних та молочних продуктів. Неякісні або неправильно приготовлені продукти здатні викликати тяжкі отруєння.

Питання читачки:

– Чи потрібно мити куряче м’ясо перед приготуванням? В інтернеті радять його одразу варити або смажити.

Відповідає лікарка-інфекціоніст Алла Голуб:

– Це не правильно. Я не кухар, але вважаю, що м’ясо треба промити, може, навіть потримати 20-30 хвилин у підсоленій воді.

Для обробки м’яса виділіть окрему кухонну дошку. Після використання її потрібно ретельно вимити, протерти оцтом або ошпарити окропом.

Дошку потрібно частіше міняти, адже ніж ушкоджує поверхневий шар, і в подряпинах та зазубринах залишаються мікроби.

  • Готувати м’ясо (курятину, свинину) слід при високій температурі.
  • Все, що не змогли з’їсти, одразу відправте в холодильник: у спеку вже за кілька годин у їжі розмножуються небезпечні мікроби.

Також у спеку краще відмовитися від суші, страв із мідій.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні