Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДачаУ чому різниця між білими та синіми баклажанами – багато хто навіть...

У чому різниця між білими та синіми баклажанами – багато хто навіть не здогадується

Этот материал также доступен на русском языке
Напевно, багато дачників і господинь хоч раз, але ставили перед собою питання, які баклажани краще – сині чи білі. Сьогодні разом із вами відповімо на це запитання.

Насамперед, варто відзначити, що білі баклажани – це гібриди, які виведені із звичайних синіх баклажанів, щоб покращити смакові якості.

Раніше ми розповідали, які рослини не можна садити поряд з баклажанами.

Незважаючи на те, що білі баклажани досить смачні і позбавлені гіркоти, все ж таки відмовлятися від звичних «синеньких» не варто. Останні характеризуються наявністю у своєму складі антоціану, завдяки якому колір плодів виходить синьо-фіолетовим.

Антоціани сприяють виведенню з організму холестерину, мають антисептичні та антибактеріальні властивості.

Традиційний фіолетовий баклажан, дозріваючи, накопичує соланін – речовина, що надає м’якоті гіркоти.

Вважається, що сорти-«альбіноси» у міру дозрівання накопичують соланін у мінімальних кількостях, тому смак їхньої м’якоті ніжніший і нагадує гриби. До того ж у них менша кількість та розмір насіння, а також дуже тонка шкірка.

Наша порада – обов’язково знайдіть місце на грядках і для білих баклажанів, і для фіолетових. Білі – для смаку, а сині – для здоров’я. Хоча перед приготуванням сині баклажани краще вимочити або засолити на кілька хвилин, щоб прибрати гіркоту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні