Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБілий одяг буде як новий: що додати до прального порошку – секрети...

Білий одяг буде як новий: що додати до прального порошку – секрети досвідчених господинь

Этот материал также доступен на русском языке
Одяг білого кольору чудово виглядає, додає урочистості і легкості. Але навіть при акуратному використанні такі речі з часом втрачають вигляд: стають сіруватого або жовтуватого відтінку. Користуйтеся цими порадами при кожному пранні, і ваші білі речі завжди будуть виглядати ідеально.

Висока температура впливає на колір білизни

У випадку з білими речами не варто боятися, що вони полиняють, змінять колір у гарячій воді. Тож використовуйте максимально допустиму температуру прання, вона завжди зазначена на етикетці виробу. Втім, якщо ваш одяг має плями крові, вина або кави, їх попередньо слід випрати холодною водою.

Раніше ми розповідали, яким порошком не можна прати у машині-автомат.

Не повне завантаження машини

Коли барабан пральної машини завантажений на повну, втрачається можливість хорошої циркуляції воду. В результаті отримуємо неефективне полоскання, що з часом призводить до появи сірого відтінку на білих тканинах. Буде краще, якщо такого одягу в пральній машині буде небагато.

Вибираємо ефективні відбілювачі

Сама назва речовин говорить сама за себе. Є багато засобів, що здатні відбілити тканини. Проте будьте уважні – хлорні відбілювачі можуть пошкодити делікатну тканину, а також додати жовтизни. Крім того, хлор може негативно впливати на деталі пральної машини.

Кисневі відбілювачі – чудові помічники. Вони найкраще працюють за високих температур. Господині часто попередньо замочують в них речі, а потім перуть у пральних машинах. Це відмінний спосіб вивести плями або складні забруднення. Для звичайного прання білих речей достатньо додавати столову ложку кисневого відбілювача при кожному пранні до улюбленого прального засобу.

Кальцинована сода для одягу

У відсік до прального порошку додайте 2 столові ложки кальцинованої соди і улюблений пральний засіб. Відбілюючий ефект буде гарантовано! Крім того, кальцинована сода не шкодить пральній машині, тож такий спосіб є абсолютно безпечним для приладу.

Харчова сода та перекис водню

На кожній кухні знайдеться харчова сода, а в кожній аптечці – перекис водню. Якщо додати ці складники до прального порошку, то тримаємо ефективний засіб для безпечного відбілювання та догляду за білими тканинами. Столова ложка соди і столова ложка перекису на 100 грамів прального порошку зроблять свою справу. Просто перемішайте ці три складники і помістіть у відсік для прального засобу.

Сонячні промені відбілюють

Щоб закріпити ефект успішного прання білих речей, слід сушити його на сонці. Сонячне проміння здатне ще більше відбілити тканину.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні