Какао-порошок – це, по суті, змелена макуха, що залишилася після віджиму олії з кавових бобів.
Головними інгредієнтами є кофеїн, що надає тонізуючу дію, та теобромін, що покращує кровообіг. Також у складі какао-порошку жири, білки, вуглеводи, дубильні, органічні та мінеральні речовини.
Стимулює роботу мозку, знімає напругу та піднімає настрій. При регулярному вживанні запобігає розвитку склерозу, недоумства. Завдяки великій кількості поліфенолів нормалізує тиск.
Якісний какао-порошок має насичений коричневий колір, однорідну масу без крупинок, жирність – близько 15%.
Зазвичай його готують на воді чи молоці з додаванням цукру та вершків.
Важливо безперервно помішувати, щоб не утворилися грудки. Окрім шоколадних напоїв, какао додають у кондитерські вироби.
Важливо! Людям з підвищеною нервовою збудливістю, подагрою від вживання какао краще утриматися.
Нагадаємо, ми розповідали про найкращі каші для підтримки здоров’я серця та судин.
Хто має оплачувати повірку газових лічильників та коли це потрібно робити. Усі нюанси процедури.
Одна категорія пенсіонерів має право на безоплатні путівки на санаторно-курортне лікування. Як їх отримати.
Іноді пенсіонери отримують пенсію не в тому розмірі, на який розраховували. У Пенсійному фонді України…
У ПриватБанку запустили нововведення, яке значно спрощує процес переказу коштів. Як парцюватиме нова функція -…
Навіть після миття холодильника неприємний запах залишається? Розповідаємо, як його позбітися.
У 2025 році право вийти на пенсію у 60 років мають ті, хто набув щонайменше…