Слойки з яблуками із листкового тіста
Слойки можна готувати з карамелізованими яблуками, які можна замінити свіжими, сушеними, а також повидлом, джемом, варенням, не тільки яблучними. І час приготування скоротиться.
Інгредієнти
- Листкове тісто – 1 шт. (площею 1 листа)
- Яблука – 2 шт.
- Вода – 50 мл
- Крохмаль – 1 ст.л.
- Лимон – 0,25 шт.
- Ванільний цукор – 10 г
- Цукрова пудра – 1 ч.л. (за бажанням)
Приготування
- У холодній воді з лимонним соком розчиніть ванільний цукор і крохмаль, ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
- Яблука очистіть від шкірки, наріжте дрібними кубиками, видаливши серцевини.
- Змішайте яблука з крохмальною рідиною та варіть, помішуючи, до загусання крохмалю. Залишіть начинку остигати.4
- Розігрійте духовку до 200 °С.
- Розріжте пласт листкового тіста на 2 частини вздовж і на 3 смуги поперек. На половині кожної заготовки зробіть ґрати ножем, залишивши 1,5 см від країв.
- На нерозрізаний бік тіста викладіть начинку, притисніть краї.
- Випікайте шари в духовці з циркуляцією повітря близько 20 хвилин.
- За бажанням посипте цукровою пудрою.
Приготуйте також: