Середа, 15 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛегкий ніжний десерт до чаю - домашні слойки з яблуками із листкового...

Легкий ніжний десерт до чаю – домашні слойки з яблуками із листкового тіста

Этот материал также доступен на русском языке
Ці слойки з яблуками з готового листкового тіста можна готувати різними способами.

Слойки з яблуками із листкового тіста

Слойки можна готувати з карамелізованими яблуками, які можна замінити свіжими, сушеними, а також повидлом, джемом, варенням, не тільки яблучними. І час приготування скоротиться.

Інгредієнти

  • Листкове тісто – 1 шт. (площею 1 листа)
  • Яблука – 2 шт.
  • Вода – 50 мл
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Лимон – 0,25 шт.
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Цукрова пудра – 1 ч.л. (за бажанням)

Приготування

  1.  У холодній воді з лимонним соком розчиніть ванільний цукор і крохмаль, ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
  2.  Яблука очистіть від шкірки, наріжте дрібними кубиками, видаливши серцевини.
  3.  Змішайте яблука з крохмальною рідиною та варіть, помішуючи, до загусання крохмалю. Залишіть начинку остигати.4
  4.  Розігрійте духовку до 200 °С.
  5.  Розріжте пласт листкового тіста на 2 частини вздовж і на 3 смуги поперек. На половині кожної заготовки зробіть ґрати ножем, залишивши 1,5 см від країв.
  6.  На нерозрізаний бік тіста викладіть начинку, притисніть краї.
  7.  Випікайте шари в духовці з циркуляцією повітря близько 20 хвилин.
  8.  За бажанням посипте цукровою пудрою.

Приготуйте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні