Середа, 15 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяХолодіє - настав час пирогів: вчимося робити ніжне листкове тісто для різноманітної...

Холодіє – настав час пирогів: вчимося робити ніжне листкове тісто для різноманітної випічки

Этот материал также доступен на русском языке
Листкове тісто стане в нагоді для приготування будь-яких кондитерських виробів. Його зручно зберігати у холодильнику тривалий час. А коли знадобиться, всього за кілька хвилин ви зможете приготувати з листкового тіста торти, тістечка, і пироги. Уся ваша домашня випічка стане шедевром.

Ніжне листкове тісто

Інгредієнти

«Борошно – 3 склянки, маргарин – 250 грамів, сіль – 1 чайна ложка, яйця – 1 штука, лимонна кислота – третина чайної ложки, вода холодна – 1 склянка.

Приготування

  • Борошно з маргарином посікти і перетерти. Зробити поглиблення і додати інші компоненти.
  • Все змішати, ретельно вимісити, покласти у пакет і відправити у холодильник на півгодини.
  • Потім тісто розкотити у довгу смугу, скрутити джгут по довжині й загорнути спіраллю. Також тісто можна поділити на три частини, щоб легше було розкочувати смужки по довжині.
  • Знову покласти у пакет і відправити на півгодини у холодильник. Так зробити тричі.

Готове тісто можна випікати з будь-якою начинкою.

Галина Іванівна, лист надійшов на електронну пошту редакції»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні