Свинина зі сметаною в горщиках
Інгредієнти
Свинина – 400 грамів, цибуля – 1 головка, картопля – 700 грамів, плавлений сир – 100 грамів, сметана – 3 столові ложки, майонез – 2 столові ложки, молоко – 1 чайна ложка, помідори – 1 штука, вершкове масло – 1,5 чайної ложки, сіль і перець – за смаком.
Приготування
- Нарізати м’ясо невеликими шматочками й обсмажити з цибулею та спеціями на великому вогні протягом 4-5 хвилин.
- Картоплю поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 5 хвилин.
- Остудити, нарізати картоплю скибочками, одну картоплину – кружечками.
- У горщик викласти м’ясо і скибочки картоплі, перемішати.
- Зверху накрити вміст картопляними кружальцями і покласти по шматочку вершкового масла.
- Змішати молоко, сметану та майонез, поперчити.
- На вміст горщика викласти по 3 шматочки помідора, тертий сир і залити сметанним соусом.
- Запікати в розігрітій до 250 градусів духовці 40-50 хвилин.
Читайте також: