Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайзимовіша страва: класичний рецепт ароматного та ситного капустняку

Найзимовіша страва: класичний рецепт ароматного та ситного капустняку

Этот материал также доступен на русском языке
Після постів, а потім щедрих святкових застіль з вишуканими стравами або експериментальними рецептами неодмінно захочеться чогось старого, надійного, випробуваного.

Сьогодні ми розповімо про класичний рецепт приготування капустняку, за яким готували страву наші предки: з пшоном та свининою. Всього один секретний інгредієнт надасть особливий смак страві.

Капустняк

Інгредієнти

Свинина – 900 грамів
Сало – 100 грамів
Картопля – 500 грамів
Цибуля – 3 штуки
Морква – 200 грамів
Селера – 100 грамів
Корінь петрушки – 100 грамів
Квашена капуста – 500 г
Пшоно – 40 грамів
Часник – зубок
Лавровий лист – 1 штука
Сіль – чайна ложка
Петрушка – 20 грамів

Приготування

  • Промити свинину, відправити в глибоку каструлю, залити водою, дати закипіти на великому вогні, зняти піну, зробити вогонь менше, додати цілу цибулину і моркву.
  • Цілку, що залишилися, морква, корінь петрушки, селера очистити, порізати соломкою, потім пасерувати на сковороді на вершковому маслі або салі до готовності.
  • Промити квашену капусту, віджати, згасити на мінімальному вогні, додавати трохи бульйон. Поки гаситься все, приготувати секретний інгредієнт: у блендері чи ступці перетерти зубок часнику та сало, цибулю та зелень петрушки.
  • Порізати кубиками картоплю, відправити в бульйон, до готового додати вже пшоно і тушковану капусту, потім пасеровані овочі.
  • За пару хвилин до готовності додати в капустняк порізану на шматочки свинину, лавровий лист, перетерте сало, сіль. Вимкнути вогонь, залишити постояти 20-30 хвилин під закритою кришкою.

Готовий капустняк подавати гарячим, додавши ложечку сметани, нашатковану зелень та свіжий чорний хліб.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні