Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяХазяйкам на замітку: яка частина свинини найсмачніша

Хазяйкам на замітку: яка частина свинини найсмачніша

Этот материал также доступен на русском языке
Свинина традиційно є одним із найпопулярніших видів м'яса в Україні. Але далеко не всі знають чим відрізняються різні частини свинини і як правильно їх готувати. Наші поради допоможуть вам розібратися у тонкощах м'ясної кулінарії.

Яку частину свинини для яких страв краще використовувати

Свиняче м’ясо чудово відновлює сили, воно чудово підійде тим, хто витрачає багато енергії. Свинина ділиться на чотири сорти і всі вони підходять для різних страв.

  • Стегна (задня частина) або окіст вважається ніжним і смачним м’ясом. З окосту готують шніцелі, м’ясні рулети.
  • Кісткову частину свинячого стегна запікають, фарширують або залишають на холодець.
  • Лопатку та шию краще брати для тушкування.
  • Окіст, вирізка та корейка майже не містять жиру, з них можна приготувати дієтичні страви.
  • З грудинки та очеревини вийдуть чудові шкварки.
  • Жирне м’ясо з черевної частини найкраще годиться для фаршу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні