Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКартопля Дофіне – це вишукано та мегасмачно: вся справа в особливому соусі

Картопля Дофіне – це вишукано та мегасмачно: вся справа в особливому соусі

Этот материал также доступен на русском языке
Існує один простий спосіб приготувати картоплю в духовці, щоб вона вийшла такою, як у дорогому ресторані. У цьому рецепті немає сиру і майонезу, але є дуже незвичайний соус, який надає страві незабутнього смаку.

Інгредієнти

  • картопля – 6-7 шт,
  • молоко – 500 мл,
  • цибуля – 1 шт,
  • часник – 2 зубчики,
  • цукор – ⅓ ч.л,
  • борошно – 1 ст.л,
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком,
  • масло вершкове – 30-40 г.

Раніше ми писали, як смачно приготувати перлову кашу.

Приготування

  1. Нарізаємо цибулю півкільцями.
  2. Наливаємо у велику пательню невелику кількість рослинної олії та додаємо шматочок вершкового масла. Обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. 
  3. Додаємо до цибулі подрібнений часник і все перемішуємо.
  4. Додаємо цукру та борошно, знову все перемішуємо та обсмажуємо протягом 1-2 хвилин.
  5. Наливаємо до овочів молоко і тушкуємо соус до загустіння, періодично перемішуючи, щоб він не пригорів. Наприкінці додаємо сіль і чорний перець за смаком. 
  6. Нарізаємо очищену картоплю тонкими слайсами, солимо та перчимо за смаком.
  7. Змащуємо форму для запікання невеликою кількістю рослинної олії. Викладаємо картоплю у форму, як показано, поклавши картопляні слайси по колу і 
  8. Наливаємо зверху соус.
  9. Випікаємо страву за температури 200°C протягом 35-45 хвилин, поки картопля не стане м’якою.
  10. Дістаємо страву з духовки, нарізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Квітень 2024: що зміниться з початку місяця для пенсіонерів і не тільки для них (відео)

Кожен виживає, як може: на чому економлять українські пенсіонери – відеоопитування

 

Нове на сайті