Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДачаНе пропустіть "линьку" моркви у квітні – що зробити, щоб вона виросла...

Не пропустіть “линьку” моркви у квітні – що зробити, щоб вона виросла великою і смачною

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви ніколи не чули чи ви коли-небудь про період "линьки" у моркви, обов'язково прочитайте цей матеріал, щоб правильно виростити врожай і отримати солодкі та великі коренеплоди.

Коли настає період линьки моркви

Є важливий період у розвитку овочів, який може визначити його подальший розвиток. Початкові ознаки “линьки” у моркви з’являються з першими листочками у квітні – травні. 

Цей період важливий, бо саме тоді рослина готується до активного нарощування свого коренеплоду. Здійснення підживлення овочів у цей момент може значно підвищити їхню врожайність і якість.

Раніше ми писали, як захистити сад від шкідників за допомогою скотча.

Існує безліч способів підживлення під час періоду “линьки”, але одним із найефективніших і найпоширеніших є застосування добрив із високим вмістом азоту. Мікроелемент відіграє ключову роль у формуванні листя і коренеплодів, сприяє активному росту рослини та покращує її структуру.

Чим підживити моркву навесні

Одним з найбільш доступних джерел азоту вважається гній великої рогатої худоби. Він містить велику кількість азоту у формі, яка легко розкладається і засвоюється рослинами. 

Крім того, існують азотні добрива, які можуть бути більш концентрованими та ефективними в підживленні моркви:

  • селітра, 
  • сульфат амонію, 
  • карбамід.

Ці добрива мають різний склад і правила їхнього використання, тому перед застосуванням слід уважно ознайомитися з інструкціями та дотримуватися їх.

Підживіть свої рослини добривами з високим вмістом азоту, щоб вони могли вирости великими, рівними та солодкими. Нехай ваш город радує вас своїм урожаєм!

Вас також можуть зацікавити новини:

Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам: як зростуть виплати з 1 квітня (відео)

Дискримінація без гарантій пенсії – підводні камені нового Трудового кодексу (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні