Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВи повинні це знати: мамолог розповів, як бюстгальтер впливає на здоров'я та...

Ви повинні це знати: мамолог розповів, як бюстгальтер впливає на здоров’я та форму грудей

Этот материал также доступен на русском языке
З носінням бюстгальтера пов'язано безліч міфів. Одні вважають, що бюстгалтер може провокувати хвороби грудей, аж до онкології, інші, навпаки, впевнені, що без цього предмета жіночого гардеробу груди швидко втратять свою форму.

Що ж насправді правда, а що міф, що треба знати кожній жінці, щоби зберегти здоров’я грудей? На ці та інші питання відповів відомий мамолог Євген Божок.

Раніше ми розповідали, як зробити безкоштовну мамографію.

Ношення бюстгальтера та розмір грудей

За словами мамолога, жінки з невеликим розміром грудей можуть не носити бюстгальтер, а ось володарки пишних грудей дозволити собі такого не можуть.

“Якщо молочні залози невеликі, 1-2 розміри, то не так принципово, чи носить жінка бюстгальтер. Орган не є важким, і згодом опиниться там, де має бути. Нічого не зміниться. Але якщо молочна залоза досить велика, важка, то носіння бюстгальтера повністю виправдане. Таким чином молочна залоза не опускатиметься вниз”, – розповів Божок.

Розвіяв лікар і міф про те, що носіння бюстгальтерів може спричинити рак грудей.

“Я не зустрічав у медичній літературі подібних досліджень. Можна припустити, що в тому місці, де кісточка дуже щільно контактує з молочною залозою, можливо, згодом там може розвиватися кисневе голодування з подальшими деструктивними змінами в тканині. Але на сьогоднішній день це не доведено”, – зазначив мамолог.

Щодо якості бюстгальтерів, то медик рекомендує жінкам вибирати вироби з натуральних тканин, щоб у складі було менше синтетики.

“Часто жінки нехтують цим заради естетики, але бюстгальтери із синтетичних матеріалів іноді можуть викликати дискомфортні відчуття”, – попередив лікар.

Звичайно, кожна жінка хоче виглядати красиво, а часто саме бюстгальтери з натуральних тканин не дуже естетичні, але на першому місці має бути не краса, а здоров’я та комфорт.

Ця публікація має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії. За кваліфікованою медичною допомогою радимо звертатися до вашого лікаря.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні