Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаНовиниОкупанти атакували шість областей України ракетами, є поранені – зведення на 8...

Окупанти атакували шість областей України ракетами, є поранені – зведення на 8 травня

Этот материал также доступен на русском языке
Росія запустила по Україні ракети. Українські війська продовжують стримувати ворога на найгарячіших ділянках фронту. Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрати у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту. Про наслідки обстрілів та ситуацію на українських фронтах, читайте у нашому матеріалі.

Обстріл України 8 травня 2024 року

У ніч проти 8 травня російські війська атакували ракетами шість областей України: Вінницьку, Запорізьку, Івано-Франківську, Кіровоградську, Львівську та Полтавську. Метою окупантів стали об’єкти генерації та передачі електроенергії.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, енергетики працюють над усуненням наслідків удару.

У ДТЕК повідомили, що серйозно пошкоджено три ТЕС.

Як повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко, внаслідок атаки в Київській області спалахнув об’єкт цивільної інфраструктури, поранення кінцівок отримали двоє людей — жінка 1962 року народження та чоловік 1990 року народження. Обох госпіталізували.

За словами голови Вінницької області Сергія Борзова, є влучення і у Вінницькій області.

Як розповів голова Полтавської ОВ Філіп Пронін, у Полтавській області є потрапляння в об’єкт критичної інфраструктури, що обійшлося без постраждалих.

За словами голови Кіровоградської ОВ Андрія Райковича, в Олександрійському районі пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. Травмовано дитину восьми років. Зруйновано 13 приватних будинків та майже три десятки гаражів.

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, минулої доби сталося 84 бойові зіткнення. Загалом ворог завдав 1 ракетного та 47 авіаційних ударів, здійснив 97 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Минулої доби під авіаційні удари потрапили населені пункти Дворичанське, Сіньківка Харківської області; Новий, Дружба, Часів Яр, Олександропіль, Новоолександрівка, Очеретине, Прогрес, Водяне, Урожайне, Костянтинівка, Парасковіївка Донецької області; Камишеваха Запорізької області; Червоний Маяк, Іванівка, Дніпровське Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилося понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативне зведення Генштабу на 8 травня 2024 року за напрямами

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Силами оборони недопущено проникнення ДРГ противника в районі населеного пункту Пальна Харківської області.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 16 атак в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки в районах населених пунктів Невське Луганської області та Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 17 атак в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Роздолівка, Іванівське, Новий та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 27 атак в районах населених пунктів Олександропіль, Новоолександрівка, Прогрес, Євгенівка, Новоселівка Перша, Уманське, Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 11 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 6 разів атакував позиції наших захисників в районі Старомайорського Донецької області; Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснив 3 безуспішні атаки на позиції наших військ.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по самохідному міномету 2С4 “Тюльпан”, пункту управління, 1 складу ПММ та 5 районах зосередження особового складу противника.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсія під загрозою: кому можуть припинити нараховувати виплати

Революційний пенсійний закон прийнято: як тепер враховуватимуть стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні