Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята і традиції 30 березня: що обов'язково потрібно зробити цього дня для...

Свята і традиції 30 березня: що обов’язково потрібно зробити цього дня для щастя

Этот материал также доступен на русском языке
30 березня в Україні та світі відзначають День народження олівця та неофіційне свято День прогулянки парком. Православні вшановують пам'ять преподобного Іоанна Ліствичника, від яких справ краще відмовитися цього дня, а що обов'язково треба зробити?

30 березня відзначається День олівця. Це свято присвячене одному з найпопулярніших інструментів для малювання та письма – олівцю.

Історія цього свята вважається невідомою, але олівець сам по собі має досить довгу та цікаву історію. Перші олівці з’явилися ще XVI столітті, коли німецький граф Філіп фон Ленгенфельд розробив метод виробництва олівців.

Він використовував для цього графіт, обернутий у дерев’яну оболонку. З того часу олівці стали широко використовуватися для малювання, письма та інших цілей.

30 березня відзначається і День прогулянки у парку. Цей день покликаний спонукати людей провести більше часу на свіжому повітрі, насолодитися красою природи та подбати про своє здоров’я.

Прогулянки в парку можуть бути не тільки приємним способом провести час, а й корисним для фізичного та психічного здоров’я. Ходьба на свіжому повітрі покращує кровообіг, знімає стрес, підвищує настрій та допомагає зняти втому.

Тож цього дня не забудьте виділити час для прогулянки у парку, насолодитися красою природи та зарядитись позитивною енергією!

30 березня – Іоанна Ліствичника: що треба знати

На Іоанна Ліствичника господині пекли печиво у формі драбинки, що символізувало шлях до Царства Небесного. Це частування роздавали усім членам сім’ї, щоб вони росли здоровими, були щасливими та довго жили. Таку ж випічку готували і на Вознесіння Господнє.

Що не можна робити 30 березня

  • На Іоанна Ліствичника краще відкласти поїздки на другий день, наші пращури у цей день навіть з двору намагалися не виходити.
  • Не рекомендується цього дня ходити по гостям.
  • Спробуйте сьогодні не з’ясовувати стосунки в сім’ї, інакше в будинку може запанувати непорозуміння.

Прикмети на 30 березня

  • Якщо бджоли вже з’явилися, то літо буде раннім та спекотним.
  • Дощ весь день іде – до грибного літа.
  • Якщо на березі розпустилося листя, то вже час саджати картоплю. А якщо зацвіла вишня, то настав час сіяти буряк та кукурудзу.
  • Гром 30 березня – до погіршення погоди та затяжних дощів.
  • Якщо вночі не було дощу, але вранці з’явилася роса на траві, незабаром піде дощ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні