Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей рецепт підірвав Інтернет: лише один інгредієнт зробить із звичайних булочок шедевр

Цей рецепт підірвав Інтернет: лише один інгредієнт зробить із звичайних булочок шедевр

Этот материал также доступен на русском языке
Дріжджове тісто – це чудова основа для пиріжків, пирогів та булочок. Додайте один секретний інгредієнт у дріжджове тісто і отримаєте справжні пухові булочки.

Раніше ми розповідали, як приготувати булочки з маком.

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 склянки;
  • Цукор – 4 ст. ложки;
  • Сіль – 1 ч. ложка;
  • Куряче яйце – 2 шт.;
  • Дріжджі – 10 г (сухі);
  • Рослинна олія – 1/4 склянка;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Оцет 9% – 1 ст. ложка;
  • Борошно – 5 склянок;
  • 1 жовток для змащування.

Приготування:

Насамперед зазначимо, що обсяг склянки – 250 мл.

  1. Візьміть глибоку миску, налийте тепле молоко, додайте дріжджі, перемішайте до повного їхнього розчинення.
  2. Додайте сіль та цукор. Влийте олію. Додайте 2 яйця, перемішайте до однорідності.
  3. Просійте борошно в тісто разом з розпушувачем і замісіть липке тісто.
  4. Додайте розм’якшене вершкове масло і влийте 1 столову ложку 9% столового оцту.
  5. Саме оцет і є тим секретним інгредієнтом, який робить тісто ще більш пишним та пухким.
  6. Досвідчені господині радять додавати саме яблучний оцет.
  7. Накрийте посуд із тістом і відправте у тепле місце на 60 хвилин.
  8. Все, залишилося сформувати булочки, змастити їх зверху збитим жовтком, дати підійти ще 20 хвилин і випікати в розігрітій до 170-180 градусів духовці протягом 25 хвилин.

До речі, до булочок можна додати улюблену начинку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні