Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДачаПосадіть ці рослини біля капусти – і врожай збільшите удвічі, і шкідників...

Посадіть ці рослини біля капусти – і врожай збільшите удвічі, і шкідників відлякаєте

Этот материал также доступен на русском языке
Капуста – популярна овочева культура. Вона цінується за вітаміни, мінерали та поживні речовини, які в ній містяться. Але для того, щоб отримати хороший урожай та захистити рослини від різних шкідників, дуже важливо правильно підібрати сусідів для капусти на грядці.

Існує безліч рослин, які можуть бути посаджені поряд з капустою для того, щоб покращити її зростання та захистити від шкідників.

Однією з таких рослин є кріп. Кріп – відмінний компаньйон для капусти, тому що його аромат відлякує багатьох шкідників. Також кріп сприяє покращенню смакових якостей капусти.

Раніше ми розповідали, як правильно зберігати капусту.

Ще одним хорошим компаньйоном для капусти є конюшина. Конюшина збагачує ґрунт азотом, що позитивно позначається на зростанні капусти. Вона також сприяє зменшенню розвитку бур’янів та запобігає ерозії ґрунту.

Також капусту добре вирощувати поряд із часником. Вся річ у тому, що капуста часто ушкоджується слимаками, а аромат часнику відлякує цих шкідників. Аналогічну дію має і настурція.

Слід пам’ятати, що при виборі компаньйонів для капусти необхідно враховувати їхню взаємодію між собою та сусідніми рослинами. Важливо також правильно доглядати посадки, стежити за регулярним поливом, підживленням і боротьбою зі шкідниками.

Нове на сайті