Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаДачаНезвичайний та цікавий сусід для томатів: посадіть поряд цю рослину і забудете...

Незвичайний та цікавий сусід для томатів: посадіть поряд цю рослину і забудете про шкідників

Этот материал также доступен на русском языке
Помідори часто страждають від різних шкідників та хвороб, які заважають овочеводам зібрати добрий урожай. Але розумні дачники знайшли вихід із цієї ситуації, поруч із помідорами вони висаджують рослину, яка здатна захистити томатні грядки.

Що це за рослина така? Все досить просто: досвідчені городники радять вирощувати поряд із помідорами хризантеми. Причому вони не лише захищають від шкідників та хвороб.

Раніше ми розповідали, після яких рослин не можна саджати томати на грядках.

Хризантеми містять у своєму складі ефективні природні відлякуючі речовини, які відлякують різних шкідників, таких як трипси, кліщі, листовійки та білокрилки. Рослини-компаньйони, розміщені поблизу томатів, знижують можливість атаки шкідників і допомагають зберегти врожай від пошкодження.

А ще хризантеми сприяють покращенню ґрунту. Рослини хризантем покращують склад ґрунту, збагачуючи його необхідними поживними речовинами та сприяючи зростанню томатів. Їх коріння покращує його легкість і дренуючі властивості.

Ну і як не згадати про красу. Хризантеми можуть зробити город більш красивим та естетичним, додавши яскраві квіти та різноманітність форм та текстур. Це може створити сприятливу атмосферу для росту рослин та залучити більше корисних комах, які допомагатимуть у боротьбі зі шкідниками та хворобами.

Висаджувати хризантеми біля томатів можна напровесні або наприкінці літа. Найчастіше вибирають низькорослі сорти, щоб вони не затіняли посадки томатів. Важливо залишати відстань між кущами томатів та хризантемами не менше 30-50 см.

В цілому, вирощування хризантем поряд з помідорами – це екологічний метод боротьби зі шкідниками, хворобами та природне покращення ґрунту.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні