Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯкою буде погода навесні - прогнози офіційних та народних синоптиків

Якою буде погода навесні – прогнози офіційних та народних синоптиків

Этот материал также доступен на русском языке
У деяких областях лютий був таким теплим, що багатьом здалося, ніби вже настала весна і холодів більше не буде.

Однак, на думку синоптиків, березень може компенсувати все, що впустив останній місяць зими.

За словами завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віри Балабух, середня температура повітря в Україні може на 1 – 2 градуси перевищувати кліматичну норму. Оптимізму додав і бабак Тимка, який, як і годиться, прокинувся у День бабака і не побачив своєї тіні. А це, як відомо, обіцяє ранню і теплу весну, що, втім, не означає, що на початку сезону нас обминуть морози і рясні опади.

БЕРЕЗЕНЬ: теплі речі ховати не слід

По всій країні березень буде холоднішим за лютий. Весь місяць і особливо перша його половина буде непогожою, зі снігом і невеликими морозами. У північних районах країни сніг лежатиме на вулицях майже до кінця місяця. Ночі у першій половині березня будуть морозними, а вдень стовпчик термометра ледве подолає нульову позначку. Крім того, залежно від регіону, можливими є опади у вигляді дощу або мокрого снігу. Середня температура у березні коливатиметься від 3 до 5 градусів тепла.

КВІТЕНЬ: опадів більше, ніж зазвичай

Квітень, за прогнозами синоптиків, цілком може компенсувати березневе похолодання. Довгоочікуване і стабільне тепло прийде у середині квітня. Середня температура для всієї території України становитиме від 7 до 11 градусів вище за нуль. Щодо опадів, то квітень нас не порадує – дощів цього місяця очікується більше, ніж зазвичай. Максимальна температура у квітні може досягати 22 градусів тепла. Щодо температурного мінімуму, то стовпчик термометра може опускатися до нульової позначки, але в нічний час.

ТРАВЕНЬ: температура буде по-літньому високою

Травень передбачається дуже теплим, а кількість опадів не перевищуватиме норми. До кінця місяця дощів не буде, а погода більше нагадуватиме літню. Середня температура повітря становитиме близько 19-21 градуса тепла. У південних регіонах країни можливим є підвищення температури до 30 градусів.

Що говорять народні синоптики?

Народний синоптик Станіслав Щедрін не погоджується з прогнозами професійних синоптиків.

Він вважає, що в березні на нас очікує тепла і сонячна погода. У квітні можливими є суттєве похолодання і весняні зливи, а до кінця місяця температура підніметься майже до літніх значень. У травні до України прийде літнє тепло.

Підготувала Ірина Сорокіна

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні