П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПовертаємо легку ходу: видаляємо застарілу мозоль на нозі

Повертаємо легку ходу: видаляємо застарілу мозоль на нозі

Этот материал также доступен на русском языке
Мозолі – поширена проблема як жінок, а й чоловіків. Іноді неправильно підібране взуття або тривала ходьба призводять до утворення мозолів.

Слід уважніше поставитися до свого здоров’я у випадку, якщо мозолі з’являються у вас часто, можливо, це говорить про наявність проблем із перевантаженим хребтом і стопи сигналізують вам про це.

Як видалити застарілий мозоль на нозі?

  1.  Натерти на дрібній тертці сиру картоплину, шматочок цибулі і стебло алое. Змішати всі компоненти у рівних пропорціях, накласти на мозоль, зафіксувати целофановою плівкою. Достатньо кількох щоденних процедур, щоб прибрати геть навіть старі та щільні натоптиші.
  2.  Розтопити 30 г бджолиного воску, додати до нього 50 г прополісу та сік одного лимона, прогріти протягом 5 хвилин. Засіб зберігати у скляній посудині. Наносити на сухі мозолі 2 рази на день до одужання.
  3.  Прикласти до ороговілої ділянки шкіри невеликий шматочок прополісу і заклеїти пластиром. Тримати засіб 2-3 дні. Після зняти компрес, зробити гарячу ванну і зняти розм’якшений наріст пемзою або щіткою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні