Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСвята і традиції 19 лютого – що потрібно зробити цього дня, щоб...

Свята і традиції 19 лютого – що потрібно зробити цього дня, щоб рік жити в достатку

Этот материал также доступен на русском языке
19 лютого в Україні відзначають День Державного герба. Православні вшановують пам'ять святих Архипа і Филимона. Іменини відзначають Богдан і Дмитро. У народному календарі Архипов день. Цього дня не потрібно відмовляти в допомозі тим, хто її попросив.

19 лютого – яке свято відзначають в Україні

19 лютого в нашій країні відзначають День Державного герба, офіційного символу, який несе в собі багатство історії, культури та духу українського народу. Герб України був створений у період боротьби за незалежність країни і зробив свій внесок у формування національної ідентичності. Державний герб несе в собі дух і енергію нації, яка гордо піднімається на крилах свого національного герба. Сьогодні Тризуб об’єднує українських патріотів, які захищають суверенітет і територіальну цілісність України.

Також 19 лютого в багатьох країнах відзначають День орнітолога, професійне свято дослідників і любителів птахів. Це чудова нагода для всіх зануритися у світ птахів і приділити увагу чудесам природи. Цього дня рушайте до парку, лісу чи природного заповідника, озброївшись біноклем і книжкою з визначення птахів. Спробуйте пізнати нові види та почути їхній мелодійний спів. Вітаємо сьогодні всіх орнітологів із професійним святом і бажаємо успіхів у їхній цікавій і корисній роботі!

А ще 19 лютого в усьому світі відзначають Міжнародний день перетягування каната. Однією з чудових особливостей перетягування каната є простота – для цього знадобиться лише мотузка та група людей. Перетягування каната може бути гарним способом наростити силу та підтримати свою спортивну форму. 

19 лютого – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні християни вшановують пам’ять апостолів від 70–ти святих Архипа і Филимона, які присвятили життя служінню Богу. Филимона і його дружину, рівноапостольну Апфію, хрестив сам апостол Павло. Филимон із дружиною у своєму будинку влаштували церкву, де збиралися віряни. За це в одне з язичницьких свят натовп схопив подружжя та Архипа. Усі троє загинули мученицькою смертю і зараховані до лику святих.

19 лютого – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не варто:

  • носити тяжкості та займатися екстремальним спортом,
  • відмовляти в допомозі тим, хто її попросив – удача відвернеться від вас,
  • мстити кривдникам – інакше скоєне вам повернеться,
  • заздрити іншим людям – заберете собі їхні тривоги.

Цього дня потрібно стежити за чистотою – оселі, тіла і думок. 

19 лютого – що прийнято робити цього дня

Цього дня до святих звертаються з проханнями про зміцнення віри, просять поради, як перестати сумніватися.

За народними прикметами, господиням потрібно присвятити день клопотам на кухні – вважається, що що більше страв приготуєш, то багатшим буде дім. За старих часів обов’язково пекли коровай і роздавали по шматочку всім домашнім. 

Також слід подати милостиню, нагодувати жебраків або бездомних тварин. Наші пращури вірили, що що більше добрих справ буде зроблено в Архипів день, то щасливішим і вдалішим виявиться рік для сім’ї.

В Архипів день українці пекли в печі домашній коровай. Кожен член сім’ї повинен був з’їсти по шматочку, щоб залишатися здоровим. Причому хліб потрібно було ламати руками, а не різати ножем. Випічку робили круглою у формі сонця, щоб прискорити настання весни. Залишки крихт у це народне свято віддавали птахам.

19 лютого – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • птахи на дорогах сидять – буде волога і похмура погода;
  • місяць червоного кольору – до сирої, але теплої погоди;
  • картопля почала проростати – скоро прийде весна;
  • сніг удень іде – буде поганий урожай;
  • ворони високо в небі літають – буде снігопад і різке похолодання.

19 лютого – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Архип, Богдан, Федот, Дмитро, Євген, Микита, Макар, Максим і Федір.

Нова грошова допомога: хто з українців отримає виплати ООН у 2024 році (відео)

«Фінансова піраміда» Пенсійного фонду: куди йдуть гроші тих, хто не встиг вийти на пенсію (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні