Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДодайте ці два інгредієнти у картопляне пюре та отримаєте чудовий гарнір

Додайте ці два інгредієнти у картопляне пюре та отримаєте чудовий гарнір

Этот материал также доступен на русском языке
Картопляне пюре – улюблений гарнір багатьох українців. Але через неправильне приготування пюре часто виходить сіруватим, водянистим і не дуже смачним.

Виправити цю ситуацію допоможуть два звичайні інгредієнти, які багато господинь додають у пюре. Але робити це потрібно правильно.

Раніше ми розповідали, кому не можна їсти картопляне пюре.

Йдеться про молоко і вершкове масло.

Деякі господині під час приготування пюре додають молоко з холодильника. А так не варто робити. Таке пюре вийде сіруватим чи навіть синюватим.

Молоко краще трохи нагріти, можна й закип’ятити.

Тоді у картопляного пюре буде гарний колір, та й смак це також покращить.

Що стосується масла, то його теж радять трохи нагріти або розтопити. Шматочок масла можна додати до молока, яке ви підігріваєте.

Краще брати масло з високою жирністю, ні в якому разі не використовуйте маргарин.

Звичайно, на смак пюре впливає і сорт картоплі, з якої ви збираєтесь готувати гарнір.

Просто є сорти, які підходять для супу, салатів та картопляного пюре. Чим краще картопля розварюється, тим смачніше і повітряніше з нього вийде пюре.

Для пюре краще вибирати сорти Белла Росса, Констанс, Рів’єра.

Нове на сайті