Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяФарбування волосся в домашніх умовах: 5 помилок, які можуть зіпсувати результат

Фарбування волосся в домашніх умовах: 5 помилок, які можуть зіпсувати результат

Этот материал также доступен на русском языке
Домашнє фарбування, зроблене якісно й акуратно, не поступиться зробленому в салоні. Однак у домашніх умовах легко припуститися помилок і зіпсувати результат. Розповідаємо в цьому матеріалі, що не варто робити, якщо ви зібралися пофарбувати волосся вдома.

Пропускати підготовчий етап

Волосся не повинне бути занадто брудним, на ньому не повинно бути залишків стайлінгу або олій, інакше фарба розподілиться нерівномірно. При цьому мити голову просто перед фарбуванням теж не найкраща ідея, адже так ви змиєте весь себум, що захищає шкіру від барвників. Помийте волосся напередодні і не використовуйте засоби для укладки.

Раніше ми писали, якими засобами народної косметики обробити шорсткі п’яти, щоб вони стали шовковими.

Не робити алергопробу

Подразнення, свербіж, випадіння волосся – всі ці ефекти можна отримати в тому разі, якщо фарба вам не підійде. Щоб цього уникнути, нанесіть барвник на внутрішній згин ліктя, задній бік шиї або за вухом і почекайте хвилин 30-40. У таких місцях шкіра досить чутлива і швидко відреагує, якщо фарба вам не підходить. 

Не захищати шкіру

Перед тим як наносити фарбу, нанесіть на шкіру біля лінії росту волосся вазелін або жирний крем. Вони захистять вас від непотрібних плям. До речі, краще попросити нанести фарбу когось із близьких, адже розподіл барвника власноруч для багатьох нелегке завдання.

Не розраховувати пропорції

Виробник не може знати про властивості вашого волосся. Можливо, одного тюбика фарби не вистачить на вашу пишну шевелюру. Закладатися те, що однієї упаковки зазвичай вистачає на середню густоту і довжину трохи нижче лінії плечей. Якщо ваші локони довші або густіші, значить, знадобиться збільшена порція.

Не розбавляйте фарбу шампунем або бальзамом, щоб збільшити масу. Так фарби буде більше, але колір вийде менш насиченим або зовсім зміниться.

Не враховувати попередній досвід

Якщо ви вже фарбували волосся, а тепер вирішили змінити колір, пам’ятайте, що під час накладання фарб одна на одну, кінцевий результат може суттєво відрізнятися від очікуваного. Будьте обережні з хною і басмою. Під час контакту з хімічним барвником вони можуть надати волоссю синюватий або зеленуватий відтінок.

Дехто вирішує потримати фарбу трохи довше, щоб новий колір вийшов більш насиченим. Але все чого можна домогтися, це сильно пересушити і волосся, і шкіру голови. 

Словом, головна порада при домашньому фарбуванні волосся одна – чітко дотримуйтесь інструкцій, і отримаєте відмінний результат.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсіонерам почали повертати гроші: Пенсійний фонд визнав помилку (відео)

Незалежно від місця перебування: до якого віку потрібно оновлювати свої військово-облікові дані (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні