Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаГрошіНова грошова допомога: хто з українців отримає виплати ООН у 2024 році...

Нова грошова допомога: хто з українців отримає виплати ООН у 2024 році (відео)

Этот материал также доступен на русском языке
У серпні 2023 року було введено новий вид допомоги від ООН. Це була доплата до пенсії. Вона стосувалася пенсіонерів, які проживають у зоні бойових дій і отримували пенсію менше 3 000 грн. Тепер ООН відновив програму допомоги українцям, але її умови змінилися.

Кому і на яких умовах нададуть виплати від ООН у 2024 році, а також яким буде розмір допомоги за новою програмою, розповідає журналіст Сергій Коробкін.


Наприкінці 2023 року з’явилася новина, що незабаром буде продовжено програму ООН, і вона стосуватиметься цього разу осіб з інвалідністю. Нарешті уряд ухвалив нове рішення і в ООН знайшли додаткові гроші. Анонсовано, що Всесвітня продовольча програма розширює підтримку людей з інвалідністю.

Однак, мова стосується не всіх осіб з інвалідністю, а лише дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю з дитинства.

Допомога від ООН 2024 – хто зможе її отримати

На виплати можуть розраховувати:

  • особи з інвалідністю з дитинства або діти з інвалідністю, яким призначено державну соціальну допомогу, розмір якої не перевищує 3 250 грн;
  • особи, які не отримують допомогу іншу від міжнародних організацій;
  • особи, які не отримують виплати як переселенці, тобто виплати для ВПО, за винятком тих, хто проживає на прифронтових територіях.

Ще раз зверніть увагу, що мова не йде про пенсії або про одержувачів пенсії. Йдеться про тих, хто отримує державну соціальну допомогу по інвалідності з дитинства.

Якщо, приміром, ви отримуєте пенсію по інвалідності або пенсію за віком у Пенсійному фонді, але водночас маєте статус інваліда з дитинства, то допомога виплачуватися не буде в такому разі.

Тут немає розподілу на регіони, тобто допомога виплачуватиметься всім незалежно від місця проживання.

Доплата ООН 2024 – який розмір допомоги

Допомогу надаватимуть як доплату до державної соціальної допомоги в розмірі до 3 250 грн, але не менше 100 грн.

Зазвичай державна соціальна допомога по інвалідності призначається в мінімальному розмірі в розмірі прожиткового мінімуму. З 1 січня прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, це 2 361 грн. Отже, переважній більшості таких людей доплачуватиметься зверху 889 грн. Тобто замість 2 361 грн протягом 3 місяців такі особи отримуватимуть 3 250 грн.

Нова допомога держави: що можуть отримати переселенці та ті, хто повернувся з-за кордону (відео)

Понаднормовий стаж 2024 – як держава оцінює багаторічну працю пенсіонерів (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні