Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПиріжки будуть м'якими, повітряними та з хрусткою скоринкою – так ви ще...

Пиріжки будуть м’якими, повітряними та з хрусткою скоринкою – так ви ще точно не готували

Этот материал также доступен на русском языке
Пиріжки печуть і смажать багато господинь, але як приготувати те, ідеальне тісто, щоб було з хрусткою скоринкою і при цьому - м'яке і повітряне. Кулінари розкрили головний секрет такого тіста.

Отримати ідеальне дріжджове тісто для пиріжків можна за допомогою додавання незвичайного інгредієнта. Не хвилюйтеся, він точно є у вас на кухні, просто в такому «амплуа» його мало хто застосовує, як виявилося, дарма.

Раніше ми розповідали, як приготувати тісто для пиріжків на кефірі.

Йдеться про манку. Так, саме її досвідчені кулінари додають у тісто для пиріжків.

Цей інгредієнт швидко вбирає вологу, після додавання теста зникає зайва рідина. У результаті напівфабрикат набуває необхідної йому еластичності.

Випечені з такого тіста пиріжки виходять пишними та ніжними, а ще пористими.

Йдеться про манку. Але багато додавати манки до тіста не варто, можна його зіпсувати.

Рецепт тіста для пиріжків з манкою

Інгредієнти:

  • борошно – близько 450 г;
  • манна крупа – 25 г;
  • тепле молоко – 150 г;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • дріжджі сухі – 7 г;
  • олія – 2 ст. л.

Приготування:

  1. У мисці поєднати тепле молоко, дріжджі, цукор і трохи борошна.
  2. Відставити на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
  3. Додати сіль, манку, борошно і замісити тісто. Насамкінець влити олію.
  4. Тісто не повинно бути забитим.
  5. Накрити готове тісто рушником залишити в теплому місці на годину-півтори, щоб воно підійшло.

От і все! Тісто для пиріжків готове. Залишилося приготувати улюблену начинку, сформувати пиріжки і посмажити їх або випекти у духовці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні