П’ятниця, 14 Червня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДріжджі не знадобляться: найвдаліший рецепт пухкого та м'якого тіста на пиріжки

Дріжджі не знадобляться: найвдаліший рецепт пухкого та м’якого тіста на пиріжки

Этот материал также доступен на русском языке
Пиріжки повинні бути м'якими, соковитими та повітряними, тому так важливо правильно приготувати тісто. І якщо ви думаєте, що повітряне тісто можна отримати тільки, застосовуючи дріжджі, то ви помиляєтесь. На кефірі тісто може бути ідеальним, але потрібно знати головний секрет.

Інгредієнти:

  • Кефір (2,5%) – 250 мл;
  • Пшеничне борошно – 700 гр;
  • Цукор – 1,5 ст. л;
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Сіль – 1 ч. л;
  • Харчова сода – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Насамперед варто відзначити, що секрет ідеального тіста для пиріжків криється в правильному кефірі. Він повинен бути підігрітий до кімнатної температури, інакше тісто виходить твердим.
  2. Кефір виливаємо в миску, додаємо сіль, цукор, соняшникову олію та соду, добре перемішуємо.
  3. Просіяне борошно частинами вводимо в суміш кефіру і замішуємо еластичне тісто, воно не повинно бути забитим, але й не липнути до рук.
  4. Готове тісто потрібно накрити харчовою плівкою і відставити на 15-20 хвилин, нехай усі інгредієнти потоваришують. І лише після цього готувати пиріжки.
  5. А тим часом можна зайнятися приготуванням начинки. До речі, з такого тіста можна випікати та смажити пиріжки із солоною начинкою та солодкою, різниці немає.

Раніше ми розповідали, як приготувати незвичайні пиріжки з яблуками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні