Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаТак розкішно фіалки у вас ще не цвіли: додайте два прості інгредієнти...

Так розкішно фіалки у вас ще не цвіли: додайте два прості інгредієнти у воду для поливу

Этот материал также доступен на русском языке
Фіалки - це популярна кімнатна рослина, яка радує око не тільки красивим листям, але й великими шапками квітів. Але як досягти розкішного цвітіння, що потрібно додати при поливі?

Кожній рослині потрібні добрива, і фіалки – не виняток. Однією водою – ситий не будеш. Тому так важливо підгодовувати свої вазони.

Раніше ми розповідали, які дві пігулки допоможуть кімнатним рослинам рясно цвісти.

Звичайно, можна купити добрива у спеціалізованих магазинах, а можна вдатися до допомоги народних засобів. Серед яких дуже популярний дріжджовий настій.

Вся справа в тому, що таке добриво містить велику кількість азоту, що не тільки сприяє буйному зростанню зеленої маси, але й цвітінню.

Також рослини після такого підживлення стають витривалішими, менше хворіють.

Для приготування чудодійного розчину потрібно взяти 0,5 столової ложки сухих дріжджів, 5 літрів теплої води та 15 г цукру.

Інгредієнти перемішують та залишають, щоб почалася реакція, дріжджі почали працювати.

Потім 1 літр розчину розводять у 5 л води та поливають фіалки, влітку такий полив можна проводити 1 раз на 10-15 днів, взимку – досить 1 разу на місяць.

Якщо у вас фіалок невелика кількість, то добрива потрібно менше і, відповідно, інгредієнтів.

Але краще не перестаратися з таким поливом, інакше фіалки активно нарощуватимуть зелену масу на шкоду цвітінню. Все повинно бути у міру.

Нове на сайті