Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДачаВсього дві таблетки на квітковий горщик і ваші рослини будуть усипані квітами...

Всього дві таблетки на квітковий горщик і ваші рослини будуть усипані квітами увесь рік

Этот материал также доступен на русском языке
Буває так, що кімнатні рослини починають в'янути, погано рости, блідне листя, опадають суцвіття або зовсім не зав'язується. Врятувати ситуацію допоможе звичайний аптечний засіб, який є в кожній домашній аптечці.

Кімнатні рослини часто люблять вередувати: то їм повітря сухе, то, навпаки, занадто вологе, то температура висока, то низька, то сонця мало.

Раніше ми розповідали, чому у квіткових горщиках з’являється білий наліт і як з ним боротися. Більш стійкими до не завжди ідеальних умов зростання вазонні рослини зробить активоване вугілля.

Таблетки потрібно використовувати як підживлення – і результат не змусить себе довго чекати. Особливо ефективне активоване вугілля у випадках, коли спостерігається в’янення квіточок. Таблетки активованого вугілля допомагають усунути з ґрунту шкідливі речовини, а також нейтралізують високу кислотність.

А ще, активоване вугілля гальмує розвиток патогенних процесів у ґрунті.

Як потрібно використовувати активоване вугілля

Досвідчені квіткарі радять на один вазон застосовувати дві пігулки вугілля, точніше порошок із пігулок. Його потрібно розподілити по всій площі ґрунту. Після чого рослини поливають.

Якщо вазон великий, можна використовувати і 4 таблетки активованого вугілля.

Також активоване вугілля можна використовувати не тільки для посипання землі, але і приготувати розчин для поливу. Такий варіант швидше працює.

Для цього одну таблетку вугілля потрібно потовкти в півлітровій банці з водою кімнатної температури, добре перемішати і полити рослини, які в’януть, погано ростуть або погано цвітуть.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні