Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаДачаДля чого дачники закопують пластикову пляшку на грядці з картоплею – точно...

Для чого дачники закопують пластикову пляшку на грядці з картоплею – точно не для поливу

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб отримати хороший урожай картоплі, потрібно не лише поливати та підгодовувати, вибрати якісний посадковий матеріал, а й захищати бульби від шкідників. Розумні дачники вигадали хитрий трюк, який допомагає не просто врятувати врожай, а й збільшити його.

Справжнє лихо для картоплярів – це колорадський жук. Він ушкоджує не лише надземну частину, а й те, що перебуває під землею – бульби. Адже через знищення зеленої маси, бульби перестають отримувати харчування, через що зупиняються в зростанні, в’януть і засихають. Якщо вчасно не боротися з жуком колорадським, то можна втратити врожай.

Багато овочівників застосовують хімічні засоби, а деякі роблять ставку на народні методи, серед яких – пастки для шкідника.

Ця пастка допомагає в рази зменшити популяцію колорадського жука і, відповідно, зберегти врожай.

Для цього потрібно взяти пластикову пляшку (підійде і скляна), головне, щоб вона була з вузькою шийкою. Потрібно натерти на дрібній тертці кілька картоплин і розмішати з водою, потім проштовхнути цю масу в пляшку.

Далі пляшку з картопляною масою потрібно закопати на грядках, де росте картопля по саму шийку.

Звичайно, однієї пляшки буде замало, потрібно спорудити хоча б кілька таких пристроїв.

Жуки сповзатимуться на запах картоплі та потраплятимуть у пастку. Збирати «урожай» колорадських жуків потрібно хоча б раз на 4-5 днів. При цьому потрібно оновлювати масу, щоб шкідники сповзали на свіжий аромат картоплі.

Раніше ми розповідали, чим удобрити полуницю, щоб ягоди були солодкими, як мед.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні