Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДачаНазвано 5 найкращих сортів картоплі, які не залишать без урожаю

Названо 5 найкращих сортів картоплі, які не залишать без урожаю

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто шукає картоплю обов'язково з білою м'якоттю, але найчастіше картопля з жовтою м'якоттю смачніша, особливо вдалим виходить пюре з такої картоплі. Сортів з жовтою м'якоттю багато, ми розповімо про найпопулярніші та найперспективніші.

«Міранда» – ранній розваристий столовий сорт німецької селекції, який має гарні смакові якості. Бульби подовжено-овальні, з неглибокими очками, шкірка та м’якоть жовтого кольору. Високостійкий проти фітофтори, появи чорних плям. Бульби у кущі великі та середні, дрібних майже немає. Придатний для тривалого зберігання.

Не менш перспективний сорт Коннект. Він відноситься до середнього терміну дозрівання, найкраще росте на піщаних та глинистих ґрунтах. Головною особливістю є високий імунітет до фітофторозу, альтернаріозу та інших захворювань, тому при його вирощуванні можна значно заощадити на обробках фунгіцидами. Бульби середнього розміру, овальної форми, шкірка гладка, жовта, м’якуш жовтий. Зберігається добре.

«Королева Анна» – ранньостиглий сорт німецької селекції. Бульби рівні, гладкі, гарні. Сорт стійкий проти парші, вірусів, раку картоплі. М’якуш у нього теж жовтий. Термін вегетації становить близько 80-85 днів. Підходить для тривалого зберігання.

Раніше Королеви Анни дозріває «Таїсія». Термін вегетації становить лише 58-67 днів. Вона дуже високоврожайна. Вихід товарних бульб становить понад 90%. Бульби овальні, з дрібним заляганням вічок, гладкою шкіркою жовтого кольору та жовтою м’якоттю. Має стійкість проти золотистої нематоди, вірусів. Картоплини виглядають привабливо.

Середньоранній сорт Ланорма може похвалитися відмінними смаковими якостями бульб. Завдяки своїй середній розварюваності він підійде і для пюре, і супу. Товарність при зберіганні – висока. Утворює овальні бульби зі світло-жовтою м’якоттю. Сорт високостійкий проти нематоди, раку картоплі, парші, вірусу скручування листя, золотистої картопляної нематоди, а також високого температурного режиму. Лежкість бульб дуже хороша.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українців почали готувати до нових цін на картоплю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні