Інгредієнти:
- яйця 2 шт.;
- молоко 150 г;
- олія 50 г;
- цукор 100 г;
- ванільний цукор 10 г;
- сіль;
- борошно 160 г;
- розпушувач 1 ч. л. з гіркою (6 г);
- яблука 2 шт.;
- вершкове масло для змащування сковороди.
Приготування:
- Яблука добре помийте. Наріжте їх упоперек на кільця шириною близько 7 мм. За допомогою кришки від пляшки виріжте серединки кілець із насінням. Викладіть на сковороду, попередньо змащену вершковим маслом.
- Змішайте яйця, цукор, щіпку солі, ванільний цукор, олію.
- Борошно змішайте окремо з розпушувачем і додайте до рідких інгредієнтів. Добре перемішайте тісто та вилийте зверху на яблука.
- Накрийте кришкою сковороду і випікайте пиріг на мінімальному вогні 20-25 хвилин. Якщо на кришці з’являється конденсат, витирайте його паперовим рушником.
- За 20-25 хвилин переверніть пиріг.
- Випікайте ще 15-20 хвилин на мінімальному вогні.
- Готовність пирога можна перевірити дерев’яною шпажкою. Вона має бути сухою.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг 12 ложок.