Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні не готують графіки відключень електроенергії для побутових споживачів, — заступник...

В Україні не готують графіки відключень електроенергії для побутових споживачів, — заступник голови Міненерго Демченко

Этот материал также доступен на русском языке
На одне з найзлободенніших питань для українців сьогодні була дана оптимістична відповідь: "В Україні не готують зараз графіки віялових або планових відключень електроенергії для побутових споживачів".

В Україні не готують зараз графіки віялових або планових відключень електроенергії для побутових споживачів. Проблеми зі світлом можливі за умови, зокрема масованих ворожих атак.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар заступника міністра енергетики України Ярослава Демченкова в ефірі національного телемарафону.

Заступник голови Міненерго зазначив, що про планові відключення “зараз не йдеться”.

Серед факторів, які можуть вплинути на запровадження обмежень, він назвав лише:

  1. масові російські обстріли українських енергооб’єктів,
  2. потенційні пошкодження критичної інфраструктури внаслідок атак ворога,
    фактор природи.

“Ми всі повинні враховувати фактор війни, і я закликаю громадян бути готовими до різних ситуацій. Ми повинні розуміти, що відключень не буде, якщо не буде обстрілів”, – наголосив представник Міненерго.

Загрози українській енергосистемі

Нещодавно міністр енергетики України Герман Галущенко заявив міністр енергетики України , що у разі ударів військ РФ по енергооб’єктах цього осінньо-зимового періоду в нашій країні можливі відключення світла. Однак такі “блекаути” не будуть тривалими.

Зазначимо, що згідно з прогнозами “Укренерго”, цієї зими можуть бути проблеми, пов’язані з масованим обстрілом. Але енергосистема не розвалиться і працюватиме.

 

Нове на сайті