Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯк не втратити пенсію: кому з українців потрібно пройти обов'язкову верифікацію

Як не втратити пенсію: кому з українців потрібно пройти обов’язкову верифікацію

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьох українців застала зненацька новина про те, що деяким категоріям пенсіонерів для отримання пенсії потрібно проходити обов'язкову верифікацію (перевірку).

Ситуацію прояснили у прес-службі Пенсійного фонду у відповідь на запитання читача.

Раніше ми розповідали, чому українці, які вийшли на пенсію раніше, отримують менше тих, хто вийшов на пенсію пізніше.

“Доброго дня! Підкажіть чи треба проходити верифікацію громадянам, які перебувають за кордоном і як це зробити? Заходив на портал Пенсійного фонду, але не бачив там такої опції”, – поцікавився чоловік.

Фахівці ПФУ відповіли наступне:

Якщо одержувач внутрішньо переміщена особа 2014 року, то необхідно проходити ідентифікацію через АТ “Ощадбанк”. Громадянам, які перебувають за кордоном та отримують пенсію у банківських установах, що знаходяться на території України, слід проходити ідентифікацію, коли виплату припинено. У такому разі слід звернутися до консульства чи посольства та отримати документ про підтвердження в живих та із заявою на відновлення пенсії та копіями завіреними консульською установою або нотаріусом тієї держави, в якій проживає особа, паспорти та ідентифікаційного коду та документа, що підтверджує статус біженця тощо, людина має тимчасовий притулок, направити поштою до територіального органу Пенсійного фонду України”.

Нове на сайті