Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яМедики назвали найкорисніший вид риби і це не лосось

Медики назвали найкорисніший вид риби і це не лосось

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто вважає, що чим дорожча риба, тим вона корисніша. Саме тому серед морських мешканців виділяють лосось. Але є види, які значно перевершують червону рибу та коштують при цьому набагато дешевше.

Про те, яка риба є найкориснішою для здоров’я, розповіла нутриціолог Дарія Семеренко у своєму Instagram.

Яка морська риба найкорисніша?

За словами нутриціолога, найкориснішою для нашого здоров’я є скумбрія – це чудове джерело білка. Варто зазначити, що цей білок засвоюється організмом у 3 рази швидше, ніж яловичина чи курятина.

Скумбрія підходить для дієтичного харчування завдяки багатому вмісту вітамінів, особливо групи D. І взагалі, скумбрія – одне з найбагатших натуральних джерел вітаміну D у світі.

Також м’ясо скумбрії має найвищий вміст корисних для організму омега-3 – причому серед риб елітних сортів.

Яку скумбрію краще купувати?

Дарина Семеренко радить вибирати свіжоморожену рибу, оскільки в ній найбільше поживних речовин, вітамінів та мінералів. Найкращий варіант приготування – на пару або в духовці без додавання олії.

Можна купувати і консервовану скумбрію, але в ній вже немає тієї великої кількості корисних речовин, хоча здоров’ю вона не шкодить. Краще вибирати не в олії, а у власному соку.

Ще один бюджетний вид корисної риби

Вважається корисним і звичайний оселедець. У такій рибі міститься білок, важливий для нормальної та повноцінної роботи організму. М’ясо оселедця за поживністю не поступається іншим, дорожчим видам риб. У ньому до 33% легкозасвоюваного жиру.

Також ця риба містить вітаміни A, D, Е, В та безліч мікроелементів, включаючи фосфор, калій, кальцій, натрій, магній, йод та омега-3.

Раніше ми розповідали, яка риба корисна для пенсіонерів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні