Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяІдеальні яйця некруто: розкритий головний секрет приготування – ви будете в захваті...

Ідеальні яйця некруто: розкритий головний секрет приготування – ви будете в захваті від смаку

Этот материал также доступен на русском языке
Багато господинь люблять готувати яйця некруто на сніданок, але не у всіх вони виходять смачними. То жовток дуже рідкий і витікає, то білок не встиг добре «схопитися».

Щоби не було таких проблем, потрібно варити яйця правильно. Як це зробити – секретом діляться досвідчені кухарі.

Раніше ми розповідали, чи потрібно в сирники додавати яйця.

Отже, яйця дістаємо з холодильника і одразу ж викладаємо у каструлю з холодною водою. Не слід чекати, поки яйця нагріються до кімнатної температури. Це нам ні до чого. Далі вмикаємо газ на максимальний вогонь і ставимо каструлю. Накривати кришкою не потрібно.

Як тільки рідина починає добре кипіти, вимикаємо вогонь. Якщо яйця ви варите на електричній поверхні, краще їх зовсім зняти з плити.

Залишаємо яйця на 3-4 хвилини у гарячій воді. У цей час готуємо іншу каструлю з крижаною водою (можна додати у звичайну воду з-під крана кілька кубиків льоду.

Через 3-4 хвилини яйця акуратно перекладаємо в холодну воду. Такий кулінарний маневр допоможе зупинити процес приготування, а ще полегшить звільнення від шкаралупи.

У крижаній воді яйця потрібно тримати 1 хвилину.

От і все! Яйця некруто готові.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні