Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДачаЧого не варто робити на грядках із полуницею перед зимівлею, інакше про...

Чого не варто робити на грядках із полуницею перед зимівлею, інакше про врожай можете забути

Этот материал также доступен на русском языке
Багато садівників хоч раз, але чули поради про те, що перед зимівлею все листя на полуниці треба зрізати. Але чи варто робити цей агроприйом і чи не нашкодить він рослинам?

Наприкінці літа – на початку осені – кожен садівник приділяє час полуниці. Потрібно встигнути її посадити та підготувати посадки до зими, пише Ukr.Media.

Насамперед дачники приступають до обрізки листя, але чи потрібно його видаляти.

Якщо листя у рослин здорове, його можна не обрізати. Більше того, листя допоможе полуниці перезимувати, захистивши кореневу систему від низьких температур, а точніше, прикривши собою. Весною полуниця починає прокидатися саме від кореневої системи, стан якої залежить від наявності листя.

Коріння запасається харчуванням за рахунок осіннього листя, і навесні ягідний кущ почне прокидатися ще за 8-10 днів до того, як з’явиться на ньому нове листя.

Але якщо на полуничних грядках влітку і навесні були помічені шкідники та хвороби, листя пошкоджені, то краще їх позбутися. Інакше ранньою весною на вас чекає повторення неприємної ситуації. Спори та шкідники можуть перезимувати на кущиках, а навесні знову повернутися до свого звичайного заняття – шкідництва.

Також важливе питання – чи потрібно вкривати полуницю на зиму. Полуниця відноситься до зимостійких рослин, які витримують зниження температури до мінус 25 градусів.

Тому жодного укриття культура не потребує.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні