Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТакий яблучний пиріг викликає звикання: найпростіший рецепт без яєць та замішування тіста

Такий яблучний пиріг викликає звикання: найпростіший рецепт без яєць та замішування тіста

Этот материал также доступен на русском языке
Завтра, 19 серпня, ми відзначатимемо Яблучний Спас. Тому яблучний пиріг точно прикрасить ваш стіл. Готується він легко та просто, без яєць та сметани. Обов'язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • Манна крупа — 1 склянка
  • Борошно пшеничне — 1 склянка
  • Цукор — 1 склянка
  • Розпушувач — 1 чайна ложка
  • Яблука — 5 шт
  • Масло вершкове — 70-80 г
  • Молоко — 100 г (за бажанням)

Приготування:

    1. Перемішати сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач, манку.
    2. Натерти яблука на середній тертці. Краще вибирати соковиті кисло-солодкі та ароматні сорти яблук.
    3. Змастити маслом силіконову форму. Суху частину пирога розділити на 4 частини, а яблучну – на 3. Викласти першим шаром суху частину, потім яблука і так по черзі рівномірно розподіляючи по  формі кожен шар.
    4. Зверху на насипний пиріг натерти на тертці масло, щоб воно покрило усю поверхню.
    5. За бажанням можна ще й трохи полити молоком, щоб пиріг вийшов м’яким.
    6. Випікати при температурі 170 градусів, 35-40 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні