Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНайскладніші напрями та запеклі бої за Бахмут – зведення Генштабу на ранок...

Найскладніші напрями та запеклі бої за Бахмут – зведення Генштабу на ранок 22 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби противник завдав 3 ракетних, 30 авіаційних ударів і здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах – було відбито 53 атаки противника.

В епіцентрі бойових дій залишається місто Бахмут.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

Певні підрозділи збройних сил республіки Білорусь продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. На території республіки Білорусь продовжують перебувати деякі підрозділи територіальних військ збройних сил Російської Федерації.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник продовжує утримувати у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Білгородської областей певну кількість своїх військ.

Минулої доби зробив обстріли населених пунктів Леонівка та Грем’яч Чернігівської області; Шалигіне, Волфіні та Кондратівка – Сумській, а також Гоптівка та Вовчанські Хутори на Харківщині.

На Куп’янському напрямку протягом доби, яка пройшла, противник зробив спробу покращити тактичне становище, провів штурмові дії неподалік населеного пункту Лиман Перший, успіху не мав.

Ворожі обстріли зазнали Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Західне, Котлярівка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку Білогорівки.

Артилерійські обстріли отримали Стельмахівка, Макіївка, Невське, Діброва та Білогорівка Луганської області та Іванівка, Верхньокам’янське, Спірне та Званівка Донецької області.

На Бахмутському напрямі тривають запеклі бої за місто Бахмут.

Поблизу Григорівки та Богданівки супротивник вів безуспішні наступальні дії. Від ворожих обстрілів постраждали Роздолівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Олександро-Шультине, Біла Гора, Діліївка, Залізне, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Степового, Першотравневого та Невельського успіху не мав.

Здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Степове, Авдіївка, Тонечко, Первомайське, Невельське Донецької області та низку інших.

На Мар’їнському напрямі минулої доби відбито атаки противника в районі Мар’їнки.

Ворожі обстріли знову зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Перемога і Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Вугледару.

Обстріляв також Пречистівку, Новоукраїнку, Золоту Ниву, Велику Новосілку на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує вести оборонні дії.

Минулої доби зробив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів. Серед них – Ольгівське, Павлівка, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Оріхів, Новоданилівка та Новоандріївка Запорізької області, а також Антонівка Херсонської області та Херсон.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили, зенітно-ракетний комплекс та ще 2 важливі військові об’єкти противника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні