Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКурник із прісного тіста - кращого частування і не придумати

Курник із прісного тіста – кращого частування і не придумати

Этот материал также доступен на русском языке
Курник - великий пиріг з різноманітною начинкою, яка обов'язково включає куряче м'ясо.

Курник із прісного тіста

Курник – великий пиріг з різноманітною начинкою, яка обов’язково включає куряче м’ясо. Можна взяти будь-яку частину курки: стегенця, гомілки або крильця. Але найкраще пиріг вийде з курячим філе.

Інгредієнти

Куряче філе – 500 г, картопля – 4 шт., цибуля ріпчаста – 4 шт., яйця – 2 шт., маргарин – 200 г + для підготовки форми, молоко – 100 мл, борошно – 500 г, сіль – 1 чайна ложка, перець чорний мелений – 1 чайна ложка.

Як готувати

  • Куряче філе розрізати на невеликі шматки, посолити і поперчити.

  • Приготувати тісто. Одне яйце змішати з молоком. Розтопити маргарин і додати його до яєчно-молочної суміші. Посолити і добре перемішати. Всипати борошно, але не все, залишити 50 г для розкочування тіста. Тісто для курника має бути маслянистим і еластичним, не мусить прилипати до рук і посуду.

  • Помістити тісто в пакет і прибрати у холодне місце на півгодини.

  • У цей час очистити картоплю та цибулю.

  • Нарізати картоплю дрібними брусочками. Цибулю нарізати дрібно.

  • Відокремити 2/3 частини тіста. Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.

  • Розкачати тісто в тонкий пласт, більший за діаметр форми для пирога.

  • Форму змастити маргарином. Викласти розкатаний пласт тіста у форму, накрити тістом і стінки форми.

  • На дно викладати шарами: картоплю, посолити. Потім цибулю. І зверху викласти куряче м’ясо.

  • 1/3 частину решти тіста тонко розкотити і накрити пиріг.

  • Надлишки тіста відрізати і заліпити край пирога рубчиком.

  • У середині верхівки курника вирізати отвір розміром приблизно з яйце для виходу пари.

  • Відокремити жовток другого яйця, трохи його збити і змастити пиріг.

  • Закрити отвір «пробкою» з тіста і поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.

  • Випікати 45 хвилин. За 15-20 хвилин до готовності влити в отвір дві столові ложки води. Випікати далі до золотистої скоринки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні