Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні змінилися правила призначення житлових субсидій

В Україні змінилися правила призначення житлових субсидій

Этот материал также доступен на русском языке
У Мінсоцполітики повідомили про зміни у порядку надання пільг та субсидій на оплату комунальних послуг.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Так, Кабмін затвердив комплекс змін до низки постанов щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг та житлових субсидій.

Тепер житлові субсидії надаватимуться не лише за фактичним чи зареєстрованим, а й за задекларованим місцем проживання; а також домогосподарствам, до складу яких входять особи, які перебували/перебувають у полоні.

Також варто зазначити, що призначену житлову субсидію виплачують у разі смерті одержувача. У такому разі невиплачену суму допомоги може отримати один із членів домогосподарства, з урахуванням якого субсидію призначили.

Для отримання коштів потрібно протягом трьох місяців після смерті отримувача субсидії подати відповідне письмове звернення до сервісного центру ПФУ, ЦНАП чи уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад.

Також встановлено порядок виплати у 2023 році заощаджених коштів пільг, які надавалися у грошовій безготівковій формі, були накопичені пільговиками за опалювальний сезон 2021-2022 років. Через військову агресію РФ проти України багато громадян, які мають право на пільги, не змогли отримати залишки коштів пільг, які враховуються в Ощадбанку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, від чого залежить розмір житлової субсидії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні