Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Генштабі розповіли про ситуацію на фронті та найскладніші напрямки на ранок...

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті та найскладніші напрямки на ранок 21 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби російська федерація завдала 23 авіаційних удари. Сьогодні вночі ворог застосував близько 10 БпЛА типу "Шахед-136", 8 з яких знищено нашими захисниками.

Також російські агресори здійснили 49 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціям наших військ та населеним пунктам.

Є загиблі та поранені серед мирного населення, зруйновані та пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Противник, ціною великих втрат, основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар’їнському напрямах.

Минулої доби на них відбито понад 60 атак противника. Найзапекліші бої ведуться за місто Бахмут.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Куп’янському напрямку за минулу добу ворожі обстріли зазнали Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Західне та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямі противник намагався покращити тактичне становище, вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва.

Артилерійські обстріли в черговий раз зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва та Білогорівка Луганської області та Іванівка, Верхньокам’янське та Спірне в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії.

Тривають тяжкі бої за місто Бахмут. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Железнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба, Залізне, Нелипівка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Кам’янка, Первомайське та Невельське Донецької області, успіху не мав. Обстріляв, зокрема, Керамік, Степове, Кам’янку, Тонечко, Північне, Карлівку, Першотравневе та Невельське.

На Мар’їнському напрямі минулої доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районах Мар’їнки та Перемоги Донецької області.

Водночас, ворожі обстріли зазнали Красногорівка, Максиміліанівка, Георгіївка, Мар’їнка, Перемога та Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку минулої доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Новоукраїнка, Велика Новосілка, Золота Нива, Пречистівка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник обороняється.

Водночас протягом доби здійснив обстріл понад 40 населених пунктів. Серед них – Ольгівське, Малинівка, Оріхів, Новоданилівка та Новоандріївка Запорізької області; Дудчани, Качкарівка, Зміївка, Іванівка, Інженерне, Дніпровське Херсонської області та Херсон.

Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 5 пунктів управління супротивника.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні