Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВодії можуть отримати штраф за крісло в автомобілі: за що покарають

Водії можуть отримати штраф за крісло в автомобілі: за що покарають

Этот материал также доступен на русском языке
Порушення правил дорожнього руху завжди спричиняє відповідальність, українським водіям нагадали, за що можна отримати штраф 510 гривень.

Для багатьох – це навіть не порушення, а справжня дрібниця, але саме ця легковажність може вартувати здоров’я або, не дай Боже, життя вашим чадам.

І йдеться про наявність дитячого крісла в автомобілі. Згідно з правилами дорожнього руху дітей до 12 років або зростом до 145 см перевозити в автомобілі можна виключно в дитячому кріслі.

Саме така ситуація сталася нещодавно у місті Бориспіль по вулиці Біжівка. Патрульні зупинили автомобіль Mazda 3 через те, що водій тримала у себе на руках дитину. Через те, що жінка перевозила дитину на передньому сидінні та без спеціального автокрісла, поліцейські виписали ухвалу за ч. 10 ст.121 КУпАП за порушення правил перевезення дітей, яка передбачає штраф 510 гривень.

За словами правоохоронців, згідно із законом, як при перевезенні дітей можна використовувати бустер, автолюльку або автокрісло.

Але слід врахувати, що ці засоби забезпечення додаткового захисту повинні відповідати масі тіла і росту дитини.

Якщо дитина не вище 145 сантиметрів, вона має їздити в автокріслі, яке має бути встановлене на будь-яке сидіння автомобіля, крім першого ряду.

Можливість перевозити дітей на першому ряду автомобіля також є, але для цього необхідно встановити спеціальне автокрісло-люльку проти руху та вимкнути передню подушку безпеки. Таке правило стосується дітей віком до 3-х років.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що з 1 травня закінчується дія обмеження для водіїв.

Джерело: mashyna.com

Нове на сайті