П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Кабміні ухвалили зміни про виплату 2000 та 3000 гривень українцям: що...

У Кабміні ухвалили зміни про виплату 2000 та 3000 гривень українцям: що потрібно знати

Этот материал также доступен на русском языке
18 квітня 2023 року уряд підтримав зміни до постанови № 1195, які передбачають удосконалення механізму виплат особам, які евакуюються з небезпечних територій.

Про це повідомляє урядовий сайт.

Згідно зі змінами, гарантовані грошові виплати зможуть отримати не лише люди, які евакуюються з небезпечних регіонів на спецпоїздах, а й ті, хто виїжджає евакуаційними автобусами.

При цьому особи, які мають намір виїжджати, мають повідомити про евакуацію органи місцевої влади. Списки передаватимуться до ОВА.

Люди гарантовано отримають одноразову фінансову допомогу у розмірі 2 тис. гривень на дорослого та 3 тис. гривень на дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.

При отриманні коштів обов’язково необхідно пред’явити документ, що засвідчує особу, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, для осіб з інвалідністю – відповідний документ, що підтверджує.

Щоб уникнути дублювання виплат чи зловживань, Укрпошта розробляє програму верифікації осіб, що евакуюються.

З питань евакуації та отримання грошової допомоги від держави можна звернутися на гарячу лінію кризового реагування: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про одноразову допомогу від 200 до 800 тисяч – хто зможе отримати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні