Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні в продаж надійшло небезпечне вершкове масло - фото фальсифікату

В Україні в продаж надійшло небезпечне вершкове масло – фото фальсифікату

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні виявили небезпечне вершкове масло, яка може завдати шкоди здоров'ю.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

Фальсифікат вершкового масла виявили у Тернополі на полицях магазинів та супермаркетів. Фахівці регіонального управління Держпродспоживслужби зафіксували у торгових мережах вершкове масло, яке виробляється на майже зруйнованому Пустомитівському молокозаводі, що розташований у Рівненській області.

Після перевірки з’ясувалося, що завод не має експлуатаційного дозволу на виробництво та зберігання харчових продуктів тваринного походження. Він знаходиться у Гощанському районі, селі Пустомити, на вулиці Лесі Українки, 85.

“Будівля ТОВ “Пустомитівський молокозавод” знаходиться у напівзруйнованому стані, територія занедбана”, – зазначено у повідомленні ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

Вершкове масло цього заводу може завдати шкоди здоров’ю, тому його не можна вживати в їжу. Зазначено, що йдеться про масло “Поліське Селянське” солодковершкове, вага 200 г і жирність 73%, а також масло “Поліське Екстра”, вага – 200 г, жирність 82,5%.

У Держпродспоживслужбі ухвалено рішення вилучити товар із обігу. А суб’єкту господарювання винесено розпорядження про усунення порушень.

Українців закликали уважно підходити до купівлі масла та при виявленні зазначеного товару інформувати Головне управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

Джерело: biz today

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні