Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯк позбутися капустянки на городі раз і назавжди?

Як позбутися капустянки на городі раз і назавжди?

Этот материал также доступен на русском языке
Капустянка і дротяник завдають чимало клопоту. Чи можна повністю позбутися цих шкідників?

Є дуже простий спосіб боротьби з цими шкідниками до повного їх знищення, але за умови систематичного застосування. Любов дротяника і капустянки до насіння кукурудзи, що проростає, відома давно, тому пропонований спосіб боротьби і називають «ловом на живця». Одним із найефективніших препаратів для приготування приманки вважається «Актара».

Для приготування розчину 1 грам «Актари» розчиняють у літрі води та замочують непротруєні (!) зерна кукурудзи так, щоб розчин тільки покрив насіння. Замочують протягом чотирьох-п’яти днів у теплому місці, щоб зерна наклюнулися. За цей час насіння насичується отрутою у високій концентрації.

Насіння висівають у міжряддях з інтервалом у п’ять сантиметрів. Скільки робити таких отруйних грядок, вирішувати вам залежно від зараженості ґрунту цими шкідниками або площею земельної ділянки.

На запах коріння кукурудзи, що проростає, незабаром поповзуть капустянка і дротяник. У такий спосіб можна захищати також посадки картоплі, додаючи до кожної ямки кілька отруєних зерен кукурудзи. Приманка ефективна навіть проти хруща – личинки хруща.

Як приманка працює така кукурудза до третього листа, далі її зрізають, так як з кожним днем корінь стає більш жорстким і невразливим для шкідників. Можете залишити рости кукурудзу для отримання качанів або використовувати як опору для огірків. На той час дія отрути припиниться, і вона не становитиме жодної небезпеки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як позбавитися від капустянки за допомогою гороху.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні