П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПрогноз погоди в Україні на неділю, 12 лютого: очікується зміна погодних умов

Прогноз погоди в Україні на неділю, 12 лютого: очікується зміна погодних умов

Этот материал также доступен на русском языке
У неділю, 12 лютого, погодні умови в Україні зміняться. Пройдуть опади та посилиться вітер на всій території країни.

Стійкий антициклон, який уже тривалий час зумовлює погоду без істотних опадів та відносно низький температурний фон, поступово втрачає свої позиції. Атмосферний тиск в Україні повільно починає знижуватись і найближчими днями до нас надійдуть більш вологі та тепліші повітряні маси атлантичного походження на тлі активізації циклонічної діяльності.

Атлантичний циклон на ім’я Robert швидко проскочить через країни Балтії у східному напрямку в найближчі 24 години, а його атмосферні фронти зумовлять випадання снігу та мокрого снігу, місцями з дощем на більшій частині території України протягом неділі. Залучені до його циркуляції теплі повітряні маси призведуть до суттєвого підвищення температури повітря по всій Україні, місцями до відлиги. Також помітно посиляться вітри західної чверті, у окремих районах з поривами до 15-20 м/с.

Прогноз погоди на 12 лютого

У західній частині країни вночі сніг та мокрий сніг, у Карпатах сильний сніг. Вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -4…+1°С, днем -3…+2°С.

На півночі України вночі невеликий сніг, удень без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі -6…-1°С, вдень -4…+1°С.

У центральних областях уночі невеликий сніг, удень місцями невеликий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північний, 7 – 12 м/с, удень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі -5…0°С, вдень -3…+2°С.

У південній частині вночі невеликий сніг / мокрий сніг, удень у Криму та Приазов’ї невеликий сніг із дощем. Вітер вночі західний, удень північний, 7-12 м/с, днем пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі -4…+1°С, удень +1…+6°С.

У східних областях протягом доби сніг та мокрий сніг. Місцями налипання мокрого снігу, хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 7 – 12 м/с, удень пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі -5…0°С, вдень -3…+2°С.

Джерело: Метеопрог

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні